Uusiutuneelle Oriveden Opiston sarjakuvan ja pelisuunnittelun linjalle haku käynnissä

Sarjakuvalinjamme jatkuu syksyllä nyt myös peli- ja graafisen suunnittelun merkeissä. Kulunut kevät oli perjantaisin pelisuunnittelua mutta jatkossa se tulee tulee osaksi opintosuunnittelmaamme. Lisäämme myös graafisen suunnittelun opintoja. Näiden kolmen opintokokonaisuuden lisäksi voi valita myös kursseja kuvataidelinjan puolelta joten vaihtoehtoja ja valinnanvaraa riittää!

Sarjakuva ja pelisuunnittelu
Sarjakuva- ja pelisuunnittelulinja on ryhmähenkinen paikka opiskella sarjakuvaa ja peli- sekä graafista suunnittelua sekä myös kasvattaa laajasti tietämystään nykypäivän visuaalisesta kulttuurista.

Sarjakuvan ja pelisuunnittelun linjan tavoitteena on sarjakuvalla kertomisen ja kuvallisen ilmaisun kehittäminen, pelisuunnittelun ja graafisen suunnittelun perusteiden oppiminen sekä valmistautuminen visuaalisten alojen pääsykokeisiin.

Sarjakuvaopinnoissa perehdytään tekemisen perusteisiin: välineisiin, ideoimiseen, käsikirjoittamiseen, piirtämiseen ja ilmaisun kehittämiseen. Tutustumme myös erilaisiin sarjakuviin ja sarjakuvalla kertomisen tapoihin. Vuoden aikana teemme omia julkaisuja, pidämme blogia ja kevätkaudella jokainen keskittyy isompaan kokonaisuuteen: omaan lehteen tai albumiin. Sarjakuva laajenee lisäksi vahvasti myös sähköiseen julkaisemiseen.

Pelisuunnittelun kursseilla perehdytään hahmosuunnitteluun, käsikirjoittamiseen, luovaan ideointiin sekä tekniikan ja ohjelmistojen tuntemukseen.

Graafisen suunnittelun perusteet kuuluvat myös opintokokonaisuuteen. Sen jälkeen voi toteuttaa graafista näkemystään niin printti- kuin sähköisenkin median puolella. Julisteiden, verkkomainonnan ja lehtitaittojen lisäksi perehdymme mm. web-suunnitteluun.

Halutessaan opiskelija voi osallistua myös kuvataidelinjan kursseille.

Opiskelu on kokopäivätoimista. Lukuvuotemme jaksottuu yhdestä kahteen viikkoon kestäviksi kursseiksi. Viime vuosina opettajina ovat olleet mm. Emmi Nieminen, Ville Pirinen, Anni Nykänen, Jukka Tilsa, Johanna ”Roju” Rojola, Ahmed Warda, Jari ”Teknokekko” Lehtinen, Petteri Tikkanen, Joonas Järvensivu ja Takuyo Kawachi.

Tervetuloa mukaan!

Vastaava pääopettaja Karri Laitinen

Opiston sarjakuvaspesiaalilehti: http://issuu.com/sarjisopekarri/docs/sorja_orivedenopisto_2012
Blogi: https://orja.sarjakuvablogit.com/
www.orivedenopisto.fi

Jätä vastaus